Όλοι λατρεύουμε τη φρεσκάδα και την αίσθηση καθαρότητας ενός λευκού, minimal δωματίου. Πόσο εύκολο είναι όμως να πετύχουμε την τέλεια αρμονία και να διατηρήσουμε τη ζεστασιά ενός χώρου με το απόλυτο λευκό; Το στοιχείο – κλειδί είναι οι υφές. Όταν δημιουργούμε ένα χώρο καλό είναι πάντα κάτι να ερεθίζει τις αισθήσεις μας και σε ένα μονόχρωμο τοπίο αυτό το κάνει με επιτυχία η ποικιλία στις υφές και στους όγκους.

Ποικιλία υφασμάτων

Χρησιμοποιήστε πολλά διαφορετικά υφάσματα σε χαλιά, κουρτίνες, μαξιλάρια και καλύμματα που θα δώσουν κίνηση και θα ζεστάνουν γλυκά το χώρο σας. Αξιοποιήστε τις διαφορετικές υφές σε κουβέρτες, ριχτάρια και υφάσματα μαξιλαριών για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Έπιπλα

Τα έπιπλα προσδίδουν καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα εάν ποικίλουν σε όγκους και σχήματα, ώστε να αποφεύγεται η μονοτονία. Εάν, για παράδειγμα, έχετε έναν ογκώδη καναπέ με μπράτσα και μονοκόμματη βάση, τοποθετήστε μπροστά του ένα minimal γραμμικό τραπέζι και έναν ψηλό μπουφέ ή μία ψηλή σύνθεση τηλεόρασης κάπου στο χώρο, ώστε να καλύψετε τη μονοτονία της κάθετης διάστασης.

Πλακάκια και διακοσμητικά

Στους τοίχους μία έξυπνη κίνηση και ένα στοιχείο που θα δώσει την αίσθηση της προσεγμένης και λεπτομερούς διακόσμησης του χώρου σας, είναι η τοποθέτηση πλακιδίων 3d ή γύψινων  διακοσμητικών- ανάλογα με το ύφος του σπιτιού, σε λευκό πάντα χρώμα. Άλλωστε, το επιτοίχιο πλακάκι είναι ένα στοιχείο που δίνει εξαιρετικά διακοσμητικά αποτελέσματα σε κάθε χώρο του σπιτιού και όχι μόνο στην κουζίνα ή στο μπάνιο.

Χρωματιστές λεπτομέρειες

Τέλος, για όσους από εσάς επιθυμείτε την αίσθηση του απόλυτα λευκού χώρου, αλλά προτιμάτε να σπάτε ελαφρώς τη μονοτονία, οι λεπτομέρειες ενός έντονου χρώματος σε κάποιο μαξιλάρι ή σε έναν επιβλητικό πίνακα θα δώσουν το αποτέλεσμα που ζητάτε. Η επιλογή του χρώματος ενός μετάλλου (χρυσό, μπρούτζος) προσθέτει ιδιαίτερα ενδιαφέροντα στοιχεία. Επαναλαμβανόμενο πάνω σε αντικείμενα όπως ένα επιδαπέδιο φωτιστικό ή ένα βοηθητικό τραπεζάκι θα είναι το ίδιο ικανοποιητικό.

Το απλό λευκό τελικά ίσως και να μην είναι και τόσο απλό. Είναι όμως εξαιρετικά επιβλητικό όταν το διαχειριστείτε σωστά.