Το έπιπλο εισόδου είναι ένα κομμάτι που πολλές φορές παραλείπουμε στη διακόσμηση του σπιτιού μας ή το θεωρούμε περιττό, ειδικά εάν ο χώρος υποδοχής του σπιτιού είναι μικρός. Αυτό είναι μία λανθασμένη αντίληψη, καθώς το έπιπλο αυτό έχει τόσες διαφορετικέ όψεις, οι οποίες ανάλογα με την προσωπική μας επιλογή δίνουν στον επισκέπτη να καταλάβει άμεσα την αισθητική μας. Τι είδους έπιπλα, όμως μπορούν να τοποθετηθούν στην είσοδο του σπιτιού;

Παπουτσοθήκη

Ακόμα, μπορεί να είναι μία παπουτσοθήκη συνοδευόμενη με κρεμάστρα ρούχων τόσο για τα δικά σας πανωφόρια ή των επισκεπτών σας. Μπορεί παράλληλα να χρησιμοποιηθεί ως χώρος για να κρεμάτε κλειδιά μπαίνοντας στο σπίτι. Έτσι, θα ξέρετε πάντα πού να τα βρείτε και δεν θα ξοδεύετε πολύ χρόνο στο ψάξιμό τους.

Μπουφές

Ένα έπιπλο εισόδου μπορεί να είναι ένας ψηλός μπουφές με συρτάρια και ντουλάπια για αποθήκευση, εάν το μέγεθος του χώρου το επιτρέπει. Μπορεί ακόμα να είναι ένας χαμηλός ξύλινος μπουφές που να θυμίζει έπιπλο τηλεόρασης της δεκαετίας του ‘50. Επιλέξτε τον σε κάποια απόχρωση ξύλου, ίσως με μεταλλικές λεπτομέρειες. Συνήθως περιλαμβάνει καθρέφτη – ολόσωμο ή μη – για λειτουργικούς κυρίως λόγους.

 

Πάγκος

Για τους πιο functionalιστές, έπιπλο εισόδου μπορεί να θεωρηθεί ένας απλός πάγκος τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε για να κάθεστε και να φοράτε τα παπούτσια σας και παράλληλα να είναι χώρος τοποθέτησης κλειδιών και μικροαντικειμένων.

Τραπέζι

Μία ακόμα εναλλακτική είναι ένα απλό τραπέζι το οποίο να λειτουργεί και σαν γραφείο. Αξιοποιήστε το για να ακουμπάτε το laptop ή το tablet σας και διακοσμήστε το με ένα ιδιαίτερο φωτιστικό. Άλλωστε, είναι ένα έπιπλο το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί στη διακόσμηση που ακολουθείτε στο σύνολο του σπιτιού.