Τo μαύρo είναι ένα κομψό χρώμα που κάνει το χώρο να δείχνει πολυτελής. Ωστόσο, δεν είναι πολλοί εκείνοι που το επιλέγουν σαν κυρίαρχο χρώμα στα έπιπλα, ειδικά για τα βασικά κομμάτια του σπιτιού. Εμείς είμαστε εδώ για να σας προτείνουμε ιδέες που θα δικαιώσουν αυτή την τολμηρή επιλογή και θα προσθέσουν ιδιαίτερη αισθητική στη διακόσμησή σας.

Χρώμα τοίχου

Αρχικό στοιχείο στο οποίο θα πρέπει να δώσετε βάση, είναι το χρώμα στους τοίχους. Μην σκεφτείτε απευθείας το λευκό, παρότι αποτελεί μία εύκολη και ασφαλή επιλογή. Δεν είναι όμως η ιδανική. Προτιμήστε ένα «σπασμένο» λευκό σε ψυχρές αποχρώσεις που θα δημιουργεί τέλεια αντίθεση με το μαύρο και δεν θα κάνει το χώρο αποπνικτικό. Ακόμα, τολμήστε να βάψετε έναν τοίχο σε έντονο χρώμα, όταν δεν πρόκειται για πολύ μικρούς χώρους. Ένα έντονο κίτρινο, μπλε ή πράσινο σκούρο, ακόμα και ένα σκούρο γκρι ανθρακί θα προσδώσουν ιδιαίτερη ταυτότητα στο χώρο. Θα σας προτείναμε να αποφύγετε αποχρώσεις του κόκκινου γιατί το αποτέλεσμα θα δείχνει λίγο παλαιικό, παρά δυναμικό.

Μοτίβα διακόσμησης

Μην φοβηθείτε να χρησιμοποιήσετε μοτίβα σε κουρτίνες και μαξιλάρια. Απλά, γραμμικά μοτίβα, ρίγες, καρό ή και minimal floral στοιχεία, πάντα σε ασπρόμαυρες ή γκρι αποχρώσεις είναι ιδανική επιλογή για να δημιουργήσουν στο σαλόνι ή την κρεβατοκάμαρά σας μία πιο ανάλαφρη διάθεση.

Φως

Ο φωτισμός, σε δωμάτια που κυριαρχούν τα μαύρα έπιπλα, είναι ένα στοιχειό, το οποίο με τη σωστή τεχνική, πέρα από την αίσθηση του μεγαλύτερου χώρου, μπορεί να φτιάξει και μία πολύ ρομαντική ατμόσφαιρα. Παίξτε με κρυφούς φωτισμούς στην οροφή, με φωτιστικά δαπέδου αλλά και με απλίκες τοίχου με θερμό φως που θα αναδείξουν με τον πιο γλυκό τρόπο την πολυτέλεια των μαύρων επίπλων σας.

Μεταλλικά στοιχεία

Τα μεταλλικά έπιπλα και διακοσμητικά, είναι κάτι που πρέπει να δοκιμάσετε. Επιλέξτε inox στοιχεία για ένα μοντέρνο αποτέλεσμα, χρυσό για να αναδείξετε την πολυτέλεια του χώρου ή μπρούτζο για εσάς που προτιμάτε μια πιο industrial νότα διακόσμησης. Όποιο και αν είναι το στυλ σας, τα μεταλλικά στοιχεία είναι αυτά που θα το απογειώσουν. Μη διστάσετε να τα αξιοποιήσετε.

Στο κατάστημά μας Έπιπλα Δ. Κόρμης θα βρείτε πολλές επιλογές σε έπιπλα, μεταλλικά στοιχεία και υφάσματα για να τα προσαρμόσετε στο δικό σας στυλ και τις δικές σας χρωματικές προτιμήσεις. Επισκεφθείτε την έκθεσή μας και βρείτε αυτά που ταιριάζουν στο χώρο σας.