Η δεκαετία των 50’s ήταν μία πολύ ιδιαίτερη εποχή για τη μόδα, το στυλ και το design και η συγκεκριμένη αισθητική έχει και σήμερα πολλούς ακολούθους. Εάν και εσείς είστε λάτρεις της συγκεκριμένης εποχής, παρακάτω θα βρείτε μερικές ιδέες για να προσαρμοστείτε στην αισθητική της και παράλληλα να δώσετε στο χώρο σας έναν αέρα ανανέωσης.

Χρωματικές αντιθέσεις

Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο διακόσμησης σπιτιών εκείνης της περιόδου ήταν η αντίθεση των χρωμάτων. Συνδυασμοί όπως το κόκκινο με το πράσινο, το ροζ με το κίτρινο ή το γαλάζιο με το μουσταρδί κυριαρχούν και παρότι μπορεί να ακούγονται «δύσκολοι» ή αταίριαστοι, είναι βέβαιο ότι στην πράξη θα σας ενθουσιάσουν.

Γεωμετρικά σχέδια

Τα γεωμετρικά μοτίβα σε υφάσματα, ταπετσαρίες και χαλιά είναι ένα χαρακτηριστικό που λάτρευαν εκείνη την περίοδο. Τοποθετήστε ένα έντονο χαλί, με γραμμικό πολύχρωμο pattern, ντύστε μία πολυθρόνα ή ένα σκαμπό με καρό ύφασμα ή για τους πιο τολμηρούς, τοποθετήστε μία ταπετσαρία με ρόμβους ή ρίγες σε έντονη διχρωμία.

Έπιπλα

Μπορεί τα σχέδια στα patterns να είναι γραμμικά, όμως τα έπιπλα, όπως και τα διακοσμητικά, είχαν πιο αφηρημένη γραμμή. Οβάλ τραπέζια, καμπύλες πολυθρόνες και καρέκλες, φουτουριστικά φωτιστικά κυριαρχούν στους χώρους του σπιτιού με την αισθητική τους. Διαλέξτε ένα τραπέζι σαλονιού με πολλές καμπύλες ή αντικαταστήστε τις καρέκλες της τραπεζαρίας σας με ξύλινες χαμηλές με οβάλ πλάτη.

Επίσης, ένας καναπές με χαμηλή πλάτη, σε ίσια γραμμή, με εμφανή ξύλινα πόδια θα γίνει το επίκεντρο του ανανεωμένου σαλονιού σας. Χρησιμοποιήστε κάδρα και διακοσμητικά με φειδώ και προτιμήστε καθρέφτες. Θα φωτίσουν τον χώρο και θα αντανακλούν την πανδαισία χρωμάτων που θα έχετε δημιουργήσει, διαχέοντας σε όλο τον χώρο την αισθητική των 50’s.

Ξύλο

Μην ξεχνάτε ότι το ξύλο σε κάθε απόχρωσή του ήταν κυρίαρχο στην τότε διακόσμηση. Για να το προσαρμόσετε στη διακόσμησή σας, αντικαταστήστε τα μεταλλικά ή γυάλινα στοιχεία και δώστε το σπίτι σας ζεστή ατμόσφαιρα με έντονα ξύλινα έπιπλα.