Είναι αλήθεια πως οι περισσότεροι από εμάς όταν επιλέγουμε έπιπλα ή τι χρώμα θα βάψουμε το σπίτι μας, θα προτιμήσουμε πιο ”safe” και ουδέτερες επιλογές, όπως το μπεζ ή το γκρι. Θα καταλάβεις όμως πως το ρίσκο δεν είναι μεγάλο όταν χρησιμοποιήσεις σωστά το κίτρινο για τους εξής λόγους.

 Σου φτιάχνει τη διάθεση

Είναι το χρώμα της ζωής, του ήλιου & της ενέργειας. Ειδικά τώρα το χειμώνα που η μέρα είναι μικρή το κίτρινο μπορεί να αντικαταστήσει τις ώρες του ηλίου που χάνουμε καθημερινά, επομένως με την επιστροφή στο σπίτι από τη δουλειά, ένα τόσο φωτεινό χρώμα που θα σου ανεβάζει σίγουρα τη διάθεση.

 

Συνδυάζετε εύκολα

Είναι ένα χρώμα που μας δίνει πολλούς συνδυασμούς και επιλογές που θα λατρέψεις, καθώς οι αποχρώσεις του συνδυάζονται τέλεια με τα ουδέτερα χρώματα που αναφέραμε παραπάνω. Δες για παράδειγμα το κίτρινο με το γκρι.

Previous
Next

Κάνει και για μικρές ποσότητες

Φοβάσαι να επιλέξεις αποκλειστικά το κίτρινο γιατί δεν θα έχει ωραίο αποτέλεσμα; Υπάρχει λύση καθώς το συγκεκριμένο χρώμα έχει την τάση να προσελκύει πολύ το μάτι, για αυτό άλλωστε, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μερικά διακοσμητικά μέσα στο χώρο για να τονίσεις μόνο τα σημεία που θέλεις. Όπως για παράδειγμα μερικά κίτρινα μαξιλαράκια στο σαλόνια σου, ένα κίτρινο φωτιστικό οροφής ή μερικούς πίνακες σε κίτρινο χρώμα.

Δημοσιεύτηκε στις 02/12/2021